Skip to main content

Disse skolene vant Kokkesprell 2020!

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Kokkesprell er en konkurranse for grunnskolen hvor elevene skal lage og sende inn sine egne oppskrifter med sjømat. I år har Fiskesprell mottatt flere hundre bidrag, og juryen hadde en utfordrende jobb med å kåre vinnerne.

Foto: Studio Dreyer+Hensley

- Jeg synes det var mange spennende bidrag i år, og ser helt klart at deltakerne har jobbet grundig med å komponere oppskriftene. Årets finalister har enten tatt utgangpunkt i kjente oppskrifter og gitt de en ny vri med fisk, eller de har tatt utgangspunkt i lokale råvarer som klippfisk og torsketunge. Vi hadde også en finalist med indisk smak på kveite. Alt i alt, en smakfull finale!, sier Fiskesprell-kursholder og juryleder Camilla Agerup. 

Årets vinnere er 6. trinn ved Våk skole, som har laget en laksepita og 9. trinn ved Kjøpsvik skole med retten Laksagne. Da vinnerne ble utnevnt ble det jubel blant juryen.

Øvrige finalister i årets Kokkesprell var følgende: 

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Kokkesprell 2020 har som mye annet vært preget av situasjonen rundt Covid-19. 

- Vi skulle egentlig avholde juryeringen 12. mars, men så ble det full stopp på grunn av virusutbruddet. Det er viktig for oss at juryen består av barn og unge, i tillegg til noen med matfaglig kompetanse, og vi er veldig glade for at vi rakk å gjennomføre før sommerferien, sier leder for Fiskesprell, Anna Reibo Jentoft.

Årets vinnere mottar en pengepremie på kr 10.000 hver til klassekassen. Vinneroppskriftene kan sees her og her.