Rekesalat

Prøv Lundamo skoles friske oppskrift på rekesalat med mango og granapeple. Oppskriften gikk til finalen i Kokkesprell 2020!

Kutt mango i terninger ha de i en kjøkkenbolle. Bland i finhakket rødløk og finhakket chili.

Del granateplet i to. Hold granateplet med innholdet ned over en bolle og slå løst med en skje. Bland sammen med resten.

Riv skallet av ½ lime, på et lite rivgjern. Bland alt i bollen sammen med reker og sursøt saus. Klem litt av saften fra limen over det hele.

Lag dressingen: Bland rømme og majones godt. Visp i sursøt saus og saft fra ½ lime. Riv skallet fra limen over til slutt.

Server i glass med brød og dressing til. Pynt med koriander.

Ingredienser

  • x 4

2 porsjoner

 

1 moden mango

1/4 rødløk

1/2 Chili uten frø

 ½ ts revet fersk ingefær

1/4 granateple

1/2 lime

20 ferske reker

2 ss sursøtsaus.

 

DRESSING:

1 ½ dl rømme

1 ss majones

1 ss sursøt saus

½ lime

Koriander