Skip to main content

Bli med på en leken sjømatkonkurranse!

Illustrasjon: Røst Kommunikasjon

Vi gjentar suksessen med vår spennende oppskriftskonkurranse også for skoleåret 2021/22, og inviterer alle elever i barne- og ungdomsskolen til å bli med på Kokkesprell.

Illustrasjon: Røst Kommunikasjon

Kokkesprell er en konkurranse med sjømat i hovedrollen, der barn og unges smak blir tatt på alvor. Det gis en egen råvarestøtte på kr 40 per elev som skal gå til innkjøp av råvarer til de skolene som leverer et bidrag. Det er lagt til rette for at elevene skal nå flere av kompetansemålene i læreplanen gjennom å delta i konkurransen.

Juryen legger vekt på matfaglig kvalitet, presentasjon av retten, beskrivelse av fremgangsmåten og en kort beskrivelse av arbeidet med konkurransen. Helheten og kreativiteten er viktig. Bruk gjerne våre oppskrifter som ekstra inspirasjon, men husk at retten dere deltar med skal være deres egen.

Hensikten med konkurransen er å gi barn og unge anledning til å smake og reflektere rundt hvilken sjømat de liker, og å kunne samarbeide om å komponere en sjømatrett alle synes smaker godt.

Vinnerklassen får 5.000 kroner til klassekassen og et besøk fra Fiskesprell. Vi tar med oss de herligste råvarer og en dyktig kokk, og sammen med elevene steller vi i stand en sjømatfest for elever, lærere og foreldre. Klassens sjømatfavoritt står selvfølgelig på menyen, tilberedt av elevene selv under ledelse av kokken! Festen vil bli arrangert før sommerferien, i samarbeid med skolen.

Påmeldingen gjøres i etterkant av at klassen har blitt enige om hvilken oppskrift som skal sendes inn, og oppskrift skal legges ved her sammen med påmelding og søknad om råvarestøtte.

Konkurransen er nå lukket, og vinnerne for skoleåret 2021/2022 vil bli kåret i mai 2022.

 

Ofte stilte spørsmål om Kokkesprell