Laksagne

Denne oppskriften på lasagne med laks gikk rett til topps og er årets vinner av Kokkesprell 2020! Retten er laget av 9.trinn ved Kjøpsvik skole. 

Kutt løken i små terninger og hvitløken i enda mindre terninger. Fres terningene på panna til de blir blanke. Tilsett tomatpureen og la det putre slik at den bitre smaken til tomatpureen forsvinner. Tilsett vann, hakkede tomater og 6 ts pesto, og la dette småkoke i 5 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og oregano. Tilsett fløten.

Skjær laksen i små terninger 2 x 2 cm. Ha fisken i tomatsausen.

Smelt smøret i en middels kjele, tilsett melet og rør til en jevn blanding. Tilsett melk og muskat og la alt koke opp under omrøring. La sausen småkoke i 5 min. Tilsett 100 g av osten litt og litt til du ender opp med en ostesaus.

Bygg opp lagene vekselsvis med ostesaus, laksesaus og ferske pastaplater i en smurt ildfast form.

Dryss resten av osten på toppen. Stekes ved 200 grader i 20 - 30 min.

Server godt brød til.

Ingredienser

  • x 4

500 g laksefilet

1 gul løk

2 hvitløkfedd

1 ss olje

2 ss tomatpure

1 dl vann

2 bokser hakkede tomater

1 lite glass grønn pesto

1 dl matfløte

75 g smør

5 ss mel

3 dl melk

1, 5 ts muskat

150 g ost

1 pakke lasagneplater, gjerne ferske

Fersk basilikum (kan sløyfes)