Tikka kveite med mangosalsa, raita og nanbrød.

Gi kveita en indisk vri slik som Vestbygda ungdomsskoles bidrag til Kokkesprell 2020. Tikka kveite serveres med mangosalsa, raita og nanbrød. 

20-40 min
Enkel

Ingredienser

600 g kveitefilet

Marinade:

2 ss garam masala

1 ts chillipulver

3-4 ss olivenolje

1 ts salt

1 ts pepper

2 ss sitronsaft

 

Raita:

2 1/2 dl yoghurt naturell

1 ss limesaft

1/2 agurk

2 ss frisk mynte

1/4 rødløk

1/2 hvitløksfedd

1/4 ts salt

1/4 ts pepper

 

Mangosalsa:

1 mango

1 ss olivenolje

salt

 

Tilbehør:

Nanbrød og ris

Eventuelt friske urter som mynte og koriander

Fremgangsmåte:

Fisken:

  1. Bland alle ingrediensene til marinaden sammen og kutt fisken i biter på 2 x 2 cm og la marinere i 30 minutter. Stekes ferdig i stekepanne på høy varme i ca 3 min.

Mangosalsa:

  1. Del opp mango i små biter. Smak til med olivenolje og salt

Raita:

  1. Rasp agurk på grovt rivjern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet.
  2. Finhakk mynte, rødløk og hvitløk. Bland alt inn i yoghurten og resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  3. Server med ris og nanbrød, og pynt gjerne med urter som for eksempel mynte og koriander.