Fiskerjentas pai

Denne spennende oppskriften på fiskerjentas pai er Mosterøy skoles bidrag til Kokkesprell 2020. 

Skrell potetene og del de i fire biter. Ha de i en kjele med melk, margarin og hvitløk. Kok til potetene er møre og mos med en potetstamper eller stavmikser.  Vend inn frosne erter.

Kok klippfisk til den flaker seg. La den renne godt av seg og vend den så inn i potetmosen.

Hakk opp tomater og kok dem inn med raspet løk og oregano. Smak til med sukker (sødmen må matche den salte klippfisken). Rens rekene og ha de i tomatsausen.

Denne retten kan has i porsjonsskåler eller ildfast form. Tomatsaus nederst og potetmos øverst. Ha litt revet ost på toppen og gratinèr i stekeovn i ved 200 grader i ca 10 min.

Ingredienser

  • x 4

300 g klippfisk, skinn og benfri, og ferdig utvannet

8 store poteter

3 dl Hel melk

100 g margarin

1 hvitløkfedd

6 tomater eller 1 boks tomat

1 løk

1 ss oregano

1 ts sukker

½ ts salt

150 g frosne erter

400 g ferske reker med skall

200 g revet gul ost