Våks laksepita

Denne spennende oppskriften på laksepita gikk helt til topps i oppskriftskonkurransen Kokkesprell 2020, og er utviklet av 6. klasse ved Våk skole. 

Søtpotetfries:
Varm ovnen til 225 grader. Vask og skjær søtpotetene i strimler. Ha de i en bolle og bland sammen med olje, salt og pepper. Legg de utover på et stekebrett dekket med bakepapir. Stekes i ovnen i ca 30 minutter.

Laks i pita:
Skrell og rasp gulrøttene. Skjær laksen i biter og stek på middels varme i en stekepanne med smør. Hakk opp laksen i små biter når det blir mulig. Bland inn revet gulrot, chilikrydder, salt, pepper og sitronsaft.

Rasp osten. Skjær opp mango og agurk i terninger. Vask salaten. Stek pitabrødene etter anvisning på pakka.

Ha lakseblandingen, grønnsaker, rømme og ost i pitabrødet. Server med et glass vann med agurk og søtpotetfries ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

400 g laksefilet

1 agurk

2 gulrøtter

3 dl lettrømme

1 crispy salat

1 moden mango

1 boks mais

200 g gulost

6 pitabrød, gjerne grove

chilikrydder

salt

pepper

1/2 sitron

smør til steking

3 store søtpoteter

3 ss olje