Bakt søtpotet med laks og kokos

Karuss skoles bidrag til kokkesprell 2020 er en spennende oppskrift på bakt søtpotet med laks og kokos. Nam! 

Forvarm ovnen til 200 C. Du trenger et stort stekebrett.

Skjær søtpotetene halvveis på langs, legg på bakeplaten skinnsiden ned og pensle den åpne siden med oljen. Stekes i 35-40 minutter (stekes til møre).

Når potetene er i ovnen, trekker du fisken i litt vann, ca 10 min.  Sil grundig fra vannet og vend inn finhakket spinat i den varme fisken. Tilsett kokosmelk, limesaft og zest og smak til. Bland sammen og sett til side.

Ta søtpotetene ut av ovnen, la de bli avkjølte nok til å håndtere, og skrap deretter ut midten (ved hjelp av en stor skje og la noen få millimeter rundt skallet. Blant innmat fra søtpoteten i fiskerøren. Hell fiskerøren i den uthulte søtpoteten.

Dryss over kokos, drypp over olje og stek i 8 minutter til.

Serveres umiddelbart.

Ingredienser

  • x 4

100 g laksefilet

1 søtpotet

20 g spinat

1,5 ss kokosmelk

½ lime, saften av

zest av 1 lime

1 klype sjøsalt

1 klype cayennepepper

Olivenolje til pensling

2 ss kokosmasse