Bakt søtpotet med laks og kokos

Karuss skoles bidrag til kokkesprell 2020 er en spennende oppskrift på bakt søtpotet med laks og kokos. Nam! 

40-60 min
Enkel

Ingredienser

100 g laksefilet

1 søtpotet

20 g spinat

1,5 ss kokosmelk

½ lime, saften av

zest av 1 lime

1 klype sjøsalt

1 klype cayennepepper

Olivenolje til pensling

2 ss kokosmasse

Fremgangsmåte: 

  1. Forvarm ovnen til 200 C. Du trenger et stort stekebrett.
  2. Skjær søtpotetene halvveis på langs, legg på bakeplaten skinnsiden ned og pensle den åpne siden med oljen. Stekes i 35-40 minutter (stekes til møre).
  3. Når potetene er i ovnen, trekker du fisken i litt vann, ca 10 min.  Sil grundig fra vannet og vend inn finhakket spinat i den varme fisken. Tilsett kokosmelk, limesaft og zest og smak til. Bland sammen og sett til side.
  4. Ta søtpotetene ut av ovnen, la de bli avkjølte nok til å håndtere, og skrap deretter ut midten (ved hjelp av en stor skje og la noen få millimeter rundt skallet. Blant innmat fra søtpoteten i fiskerøren. Hell fiskerøren i den uthulte søtpoteten.
  5. Dryss over kokos, drypp over olje og stek i 8 minutter til.
  6. Serveres umiddelbart.