Fargerik Lakse-Cous

Prøv Krapfoss skoles bidrag til Kokkesprell 2020 - en fargerik oppskrift på lakse-cous. 

Del to av paprikaene i to på langs. Fjern kjernehuset men la stilken sitte på. Sett dem på en bakeplate og stek de 15 min i ovnen på 180 grader.

Finhakk løk og hvitløk. Fres løken og hvitløken i en panne med litt olivenolje til den blir blank (skal ikke bli brun).

Kutt squash i små terninger. Ha squashen i stekepanna sammen med løken og stek i noen minutter.

Kutt den siste paprikaen i små terninger - denne skal ikke stekes.

Kok 2,5 dl couscous som anvist på pakken. Sett couscousen til side når den er ferdig. Ha couscousen over i en serveringsbolle og tilsett krydderne, og løkblandingen til couscousen. Bland så inn paprika og urter.

Fyll halve paprika med couscous- og grønnsaksmiksen. Hell litt olivenolje over hver paprika.

Resterende couscous serveres ved siden av.

Sett ovnen på 180 °C. Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfast form. Press over en 1/2 sitron og litt kvernet pepper. Bak laksen i ovnen i ca 15 min. Sett de fylte paprikaene i ovnen sammen med laksen

Når fisken er ferdig serveres den sammen med den fylte paprikaen.

Ingredienser

  • x 4

600 g laksefilet

1/2 sitron

3 store røde paprika

1 stor løk

2 hvitløkfedd

1 squash

3 ss frisk koriander

2,5 dl couscous

Extra virgin olivenolje

1 ts flaksalt

1/4 ts kvernet pepper

1/2 ts malt koriander

1/2 ts malt spisskummen

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts malt paprika