Vinnerne av Kokkesprell 2019 er kåret!

Kokkesprell er en leken oppskriftskonkurranse i regi av Fiskesprell for alle elever i barne- og ungdomsskolen med sjømat i hovedrollen. I år har Kokkesprell mottatt over 350 oppskrifter fra engasjerte skolebarn - det er ny rekord.

Premien for beste oppskrift er en sjekk på 5000 kroner til klassekassen, og en sjømatfest på skolen arrangert av Fiskesprell. I år var det Tåsen skole i Oslo og Brumunddal ungdomsskole som stakk av med seieren. Torsdag 2. mai var det premieutdeling på Tåsen skole for vinnerne på 7. trinn. Fiskesprell var tilstede for å lage en sjømatfest til de 110 elevene, og barna fikk selv lage vinnerretten, en poke bowl, sammen med to kokker fra Fiskesprell.

Anna Reibo Jentoft

Lea, Nelly og Marie var med på å lage vinnerretten, og kan bekrefte at de spiser mye fisk hjemme. Lea har til og med laget pokebowl til foreldrene sine, og det falt i smak! Jentene synes at konkurransen har vært gøy å delta på, og de er sikre på at de kommer til å lage mer pokebowl fremover. Her er de sammen med Camilla Agerup, som er kursholder for Fiskesprell.

Studio Dreyer+Hensley

På ungdomstrinnet var det Brumunddal ungdomsskole som vant med sin rett, "crispy laks", en rett inspirert av den asiatiske "crispy duck". Premieutdelingen vil finne sted i midten av juni. 

Oppskriften på vinnerrettene kan du finne her og her.