Skip to main content

Vinnerne av Kokkesprell 2019 er kåret!

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Kokkesprell er en leken oppskriftskonkurranse i regi av Fiskesprell for alle elever i barne- og ungdomsskolen med sjømat i hovedrollen. I år har Kokkesprell mottatt over 350 oppskrifter fra engasjerte skolebarn - det er ny rekord.

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Premien for beste oppskrift er en sjekk på 5000 kroner til klassekassen, og en sjømatfest på skolen arrangert av Fiskesprell. I år var det Tåsen skole i Oslo og Brumunddal ungdomsskole som stakk av med seieren. Torsdag 2. mai var det premieutdeling på Tåsen skole for vinnerne på 7. trinn. Fiskesprell var tilstede for å lage en sjømatfest til de 110 elevene, og barna fikk selv lage vinnerretten, en poke bowl, sammen med to kokker fra Fiskesprell.

FOTO: Anna Reibo Jentoft

Lea, Nelly og Marie var med på å lage vinnerretten, og kan bekrefte at de spiser mye fisk hjemme. Lea har til og med laget pokebowl til foreldrene sine, og det falt i smak! Jentene synes at konkurransen har vært gøy å delta på, og de er sikre på at de kommer til å lage mer pokebowl fremover. Her er de sammen med Camilla Agerup, som er kursholder for Fiskesprell.

FOTO: Studio Dreyer+Hensley

På ungdomstrinnet var det Brumunddal ungdomsskole som vant med sin rett, "crispy laks", en rett inspirert av den asiatiske "crispy duck". Premieutdelingen vil finne sted i midten av juni. 

Oppskriften på vinnerrettene kan du finne her og her.