Tåsen skoles Poke Bowl

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne fargerike oppskriften på poke bowl gikk helt til topps i oppskriftskonkurransen Kokkesprell, og er utviklet av 7. trinn ved Tåsen skole. 

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g laks
1 avokado
1 halv mango
1/4 granateple
En liten håndfull koriander
8 dl vann
4 dl jasminris
0, 5 dl eddik
1 ss sukker
Salt og pepper
Edamamebønner, pillede
Sesamfrø

Dressing
5 ss soyasaus
1 halv lime
Koriander

Fremgangsmåte

  1. Skyll risen i kaldt vann. Kok opp vann og tilsett risen, sukker, salt og eddik. Risen skal småkoke under lokk til alt vannet har fordampet.
  2. Kutt opp laksen og mangoen i terninger. Bruk laks av god kvalitet. Skvis limesaft over laksen. Husk ulike skjærefjøler. Del avokadoen i to, fjern steinen og ta ut avokadoen ut av skallet med en spiseskje. Skjær avokadoen i tynne skiver.
  3. Legg risen på bunnen i en skål og legg laks, avokado, edamamebønner og mango. Dryss salt, pepper, granateple og koriander på toppen. Skvis litt lime oppi til slutt. Resten av limen skal brukes til soyasausen.
  4. Bland soyasaus, lime, salt og pepper. Tilsett litt koriander. Dryss litt sesamfrø over før servering.
  5. Server i en bolle eller dyp tallerken.

Allergener: Fisk, sesam