Skip to main content

Dette er Kokkesprell-finalistene for 2022!

Illustrasjon: Røst Kommunikasjon

Kokkesprell er en nasjonal oppskriftskonkurranse for alle elever på 6. og 9. trinn, hvor sjømat har hovedrollen. Fiskesprell har mottatt mange imponerende bidrag i år, og kan nå avsløre skolene som går videre til finalen.

Illustrasjon: Røst Kommunikasjon

- Vi har sett mange kreative og spennende bidrag i år, og årets Fiskesprell-finalister holder høyt nivå. Det er veldig gøy å se at de unge følger med på mattrender og er ikke redde for å prøve ut nye ting. Elevene viser stor evne til nytenkning, som å låne fra andre matkulturer eller å bytte ut mer tradisjonelle proteiner med fisk. Her er det sjømatglede i massevis, sier Fiskesprell-leder Anna Reibo Jentoft.

Saken fortsetter under bildekarusellen.

Her er finalistene for Kokkesprell 2022:

Mellomtrinnet:

Ungdomstrinnet:

Fiskesprell vil samle en jury bestående av både kokker og skoleelever i mai for å kåre vinnerne av Kokkesprell 2022. Matfaglig kvalitet, kreativitet, smak og gjennomførbarhet er aspekter som vil vektlegges. Alle finalistenes oppskrifter er publisert på fiskesprell.no. Vinnerklassene får kr 5.000 til klassekassen og en sjømatfest i regi av Fiskesprell.

Bli med og kåre Folkets favoritt!

I tillegg til at juryen kårer vinnerne, kan alle være med og stemme på sin favorittfinalist i år. Oppskriften som får flest stemmer vinner "Folkets favoritt"-prisen. Alle elevene i den klassen som har levert oppskriften mottar en premiepakke fra Fiskesprell.

Avstemningen er nå stengt.