Skip to main content

Lailas fiskesuppe

Foto: Studio Dreyer+Hensley

En kremet suppe som virkelig lar havets frukter skinne. Med både laks, torsk og reker er denne suppen perfekt til selskap eller kveldshygge. Oppskriften er laget av 9. klasse på Årvoll skole og er en av finalistene i Kokkesprell 2022.

 
20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

300 g torskefilet
300 g laksefilet med skinn
200 g reker med skall
3 tomater
1 løk
2 hvitløkfedd
1 liten purre
1 rød chili
3 ss tomatpuré
3 dl fløte
1 liter kraft fra rekeskall
Persille og gressløk

Fremgangsmåte:

  1. Skjær vekk skinnet på laksen og vask det godt. Legg skinnet til side.
  2. Skjær torsk og laks i store terninger (ca. 2x2 cm), sett dem til side til du er ferdig med grønnsakene.
  3. Rens rekene og sett dem til side.
  4. Kok kraft av rekeskall. Først stekes skallene i en kjele i et par minutter. Ha i ca. 1 liter vann og kok i 30 minutter. Sil vekk skallet.
  5. Skåld tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  6. Finhakk løk og hvitløk, og skjær chili og purre i ringer. Surr løk, hvitløk, chili og purre i smør til grønnsakene er myke. Tilsett tomatpuré og rekekraft.
  7. Kok det hele i ca. 5 minutter, tilsett kremfløte og la det koke opp.
  8. Tilsett torsk, laks og tomat, kok opp og la suppen trekke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett rekene rett før servering.

Server med persille og gressløk drysset over.

Tips! Fiskeskinnsnacks: Stek skinnet i en liten panne med litt smør til det er sprøtt. Brekk det opp i biter og spis mens du venter på suppen.