Skip to main content

Steamed buns med laksefyll

Foto: Studio Dreyer+Hensley

 

Klasse 6C ved Slattum skole har disket opp denne herlige oppskriften på steamed buns, eller «steambuns», med smakfullt laksefyll – en trendy rett med asiatiske røtter. Retten er vinner av Kokkesprell 2022.

20 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

 

Ingredienser

Steamed buns:
2 ½ dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
2 ss sukker
450 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
3 ss rapsolje

Alternativt bruk ferdige steamed buns

Fyll:
600 g laksefilet
2 ss smør
2 hvitløkfedd
Salt
Sitronpepper
½ agurk
2 gulrøtter
1 avokado
1 mango

Til servering:
Frisk koriander
Hoisinsaus
Lime

 

Fremgangsmåte:

Steamed buns:

  1. Rør sammen vann, gjær og sukker i en bolle. Dekk til bollen og la stå på benken i 10 minutter.
  2. Bland inn mel, bakepulver, salt og 1 ss rapsolje. Bland til en jevn deig og la den heve i ca. 1,5 time.
  3. Rull deigen til små boller som legges utover et bakebrett. La heve i 45 minutter til.
  4. Ha litt olje på benken og kjevle ut hver bolle til en rund avlang "pannekake". Pensle overflaten med litt olje og brett den ene siden over den andre.
  5. Legg bunsene på et brett, dekk til med plastfolie og la dem heve i ytterligere 15 min.
  6. Damp steamed buns i en dampkjele eller bambusdamper. Damp dem i 3-4 minutter til de blåser seg opp seg er gjennomkokte.

Fyll:

  1. Del laksen i fingertykke strimler og krydre dem med sitronpepper og litt salt.
  2. Stek laksestrimlene i smør til de får en lysebrun skorpe. Tilsett to fedd hakket hvitløk mot slutten av stekingen.
  3. Strimle agurk og gulrot, og legg dem sammen med oppkuttet avokado, mango, koriander og laksestrimler i ferske steamed buns.

Server steamed buns med hoisinsaus og lime til.