Skip to main content

Fløte el blåskjell

Foto: Studio Dreyer+Hensley

En herlig pastarett med blåskjell i hovedrollen. 6. klasse ved Nordstrand skole har laget denne oppskriften, med klassiske ingredienser og rene smaker – helt uimotståelig! Retten er en av finalistene i Kokkesprell 2022.

20 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

2 kg blåskjell (ett nett)
1 sitron
2 hvitløkfedd
2 sjalottløk
2 dl kremfløte
300 g fusilli pasta (gjerne glutenfri)
Solsikkeolje

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann til pasta. Ha gjerne i litt salt i vannet. Ha pasta i kokende vann og la den koke i 10-12 min (smak på pastaen innimellom for å sjekke om den er klar).
  2. Fres sjalottløk og hvitløk i solsikkeolje i en annen gryte til det blir blankt og mykt, men ikke får farge.
  3. Ha i blåskjell og rør litt rundt.
  4. Ha i ca. 1 dl vann og damp blåskjellene i 3-4 min til de åpner seg.
  5. Tilsett fløte og saften fra en sitron. Bland alt godt sammen og lå det småputre videre i 2 min.
  6. Bland den ferdigkokte pastaen med blåskjellene. Dryss gjerne litt persille på toppen av pastaen og server maten varm.