Brumunddal ungdomsskoles Crispy laks
Denne crunchy og smakfulle kombinasjonen av panert laks, friske grønnsaker og hoisinsaus var Brumunddal ungdomsskoles bidrag i oppskriftskonkurransen Kokkesprell 2019, og gikk rett til topps blant både barn og voksne i juryen.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g laksefilet
1 dl soyasaus
1 dl brunt sukker
1 dl mel
3 egg
300 g cornflakes eller pankomel
Tilbehør:
2 gulrøtter
1 agurk
2 stilker stangselleri
8 tacolefser, medium størrelse
1 glass hoisinsaus
Frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Kutt laksen i strimler.
Kok opp brunt sukker og soyasaus og avkjøl. Pensle laksen med blandingen. - Dypp laksen først i mel, deretter i sammenvispet egg og til sist i knust cornflakes. Stek den i pannen til den blir gyllen.
- Vask grønnsakene og skrell gulrøttene. Kutt gulrot, agurk og selleri i tynne strimler.
- Pakk inn lefsene i aluminiumfolie og varm dem i ovnen i 10 min.
- Ta en lefse, smør på litt hoisinsaus, legg på et par strimler grønnsaker og skiver med laks og rull sammen.
Allergener: Fisk, soya, gluten (hvete), sesam. *Hoisinsaus kan inneholde gluten, sesam, soya, sulfitt.