Skip to main content

Brumunddal ungdomsskoles Crispy laks

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne crunchy og smakfulle kombinasjonen av panert laks, friske grønnsaker og hoisinsaus var Brumunddal ungdomsskoles bidrag i oppskriftskonkurransen Kokkesprell 2019, og gikk rett til topps blant både barn og voksne i juryen.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g laksefilet
1 dl soyasaus
1 dl brunt sukker
1 dl mel
3 egg
300 g cornflakes eller pankomel


Tilbehør:
2 gulrøtter
1 agurk
2 stilker stangselleri
8 tacolefser, medium størrelse
1 glass hoisinsaus
Frisk koriander

Fremgangsmåte:

  1. Kutt laksen i strimler.

    Kok opp brunt sukker og soyasaus og avkjøl. Pensle laksen med blandingen.
  2. Dypp laksen først i mel, deretter i sammenvispet egg og til sist i knust cornflakes. Stek den i pannen til den blir gyllen.
  3. Vask grønnsakene og skrell gulrøttene. Kutt gulrot, agurk og selleri i tynne strimler.
  4. Pakk inn lefsene i aluminiumfolie og varm dem i ovnen i 10 min.
  5. Ta en lefse, smør på litt hoisinsaus, legg på et par strimler grønnsaker og skiver med laks og rull sammen.

Allergener: Fisk, soya, gluten (hvete), sesam. *Hoisinsaus kan inneholde gluten, sesam, soya, sulfitt.