Svensedammen skoles fiskete pizza

Prøv Svennsedammen skoles oppskrift på fiskete pizza til helgen! Oppskriften kom til finalen i sjømatkonkurransen Kokkesprell. 

Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovn på 200 °C. 

Pizzadeigen:

  • Lunk vann og bland inn gjær.
  • Bland det tørre sammen i en bolle og rør inn gjær, vann og olje gradvis.
  • Legg over et håndkle og la heve til den blir dobbelt så stor.

Kremostsausen:

  • Bland sammen kremost, timian, finhakket hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.
  • Kjevl ut deigen til passe størrelse og forstek i 10 minutter.
  • Smør på kremostsausen.
  • Legg revet gulost oppå kremosten og sett pizzaen i ovnen. Stek pizzaen i ca. 15 min.
  • Ta pizzaen ut og la den kjøle seg litt ned. Rett før servering legges tynne skiver røket laks og ruccola på pizzaen.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):

Pizzabunn:
4 dl mel
1 1/2 dl vann
1/2 pakke gjær
2 ss olje


Pizzasaus:
200 g kremost naturell
1 ss timian
2 hvitløkfedd
2 ts sitronsaft
salt og pepper
1 ss olje


Topping:
150 g skivet røkelaks
100 g revet gul ost
25 g ruccola