Foto: Studio Dreyer-Hensley

Reke- og fisketaco i tortillakjegler

Denne oppskriften, på taco med reker og fisk i tortillakjegler, gikk helt til finalen i oppskriftskonkurransen Kokkesprell. Oppskriften er utviklet av 6.trinn ved Rykene Oppvekstsenter. Perfekt til fredagstacoen. 

Fremgangsmåte:

  • Start med å tine og skrelle de frosne rekene.
  • Gjør laksen klar til marinering, kutt laksefiletene i terninger på 2x2 cm og ha fiskebitene i en bolle. Del en lime i to, tilsett saften av en halv lime i bollen.
  • Hvitløken og ingefæren skrelles og finrives/finkuttes. Bland sammen hvitløk, ingefær og saltet sammen med laksen. Sett laksen kaldt i kjøleskapet i 15-20 min.
  • Bland alle krydderne sammen i en skål, og sett det til side til laksen skal stekes.
  • Finkutt salat og grønnsakene i små terninger og bland salaten i en bolle. Bland limejuicen med salt, og bland det sammen med grønnsakene. Settes kaldt i kjøleskapet mens du steker lakseterningene.
  • Stek lakseterningene i stekepanne på middels varme i 3-5 minutter, til laksen blir lys oransje, tilsett krydderet og 2-3 ss vann.

Tortilla-kjegler:

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Finn frem et stekebrett og bakepapir.
  • Bruk en skarp kniv til å dele tacolefsene i to.
  • Rull lefsa til en kjegleform, og stikk en tannpirker inn for å holde den «fast».
  • Sett kjeglene opp ned på bakepapir på stekebrettet. Pensle et tynt lag med olje og stek dem i 6 min midt i ovnen.
  • Til slutt skal alle elementene settes sammen.Finn frem en stor bolle, sett tacokjeglene i bollen og fyll kjeglene med salat, grønnsaker, reker og fisk.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):

375 g laksefilet - skinn og benfri
200 g frosne/ferske reker
1 ts revet ingefær
2 hvitløkfedd
1/2 lime
1 ss soyasaus

 

Kryddermix:
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1/2 ts oregano
1 ts malt kajennepepper
1 ts paprikapulver
1 ts malt sort pepper
1/2 ts tørket chiliflak
1 1/2 ts salt
1 ss spisskummen

 

Tilbehør:
1/2 moden mango
1/4 tomat
1/4 grønn chili
¼ rødløk
1/3 agurk
Frisk koriander
¼ ts salt
¼ lime
6 mellomstore tacolefser – deles i 2
Rapsolje til pensling
12 Tannpirkere