Skip to main content

Bli en mesterkokk på kjøkkenet!

Foto: Mindshare

Har du lyst til å lage din egen mat? Her er noen tips som gjør matlagingen både gøy og enkel!

Foto: Mindshare

Når du skal lage mat selv, er det viktig å vite hvordan man gjør det på en riktig og morsom måte. Her er fem supre tips som kan hjelpe deg til å bli en mesterkokk på kjøkkenet!

1. Ha en voksen i nærheten

Er det første gang du lager mat selv? Da er det lurt å ha en voksen i nærheten. Du er sjefen på kjøkkenet, men den voksne kan vise deg hvordan man gjør ulike ting. Det er alltid smart å ha noen i nærheten som kan hjelpe hvis du lurer på noe.

2. Les oppskriften nøye

Før du begynner å lage mat, bør du lese gjennom hele oppskriften. Bli kjent med ingrediensene og fremgangsmåten. Tenk også på hvilket utstyr du trenger, og sett dette fram før du starter. Det gjør matlagingen mye enklere!

3. Ha god hygiene

God hygiene er viktig når du lager mat. Vask alltid hendene før du begynner, og sørg for å holde kjøkkenbenken ryddig underveis. Husk også å vaske skjærebrett og kniv ofte, spesielt når du bytter mellom å kutte grønnsaker og fisk eller kjøtt.

4. Bruk en skarp kniv

En skarp kniv er faktisk tryggere enn en sløv kniv. Det er lettere å skjære seg med en sløv kniv fordi du må bruke mer kraft. Be en voksen om å vise deg hvordan du bruker kniven riktig, så unngår du uhell.

5. Smak til litt og litt

Når du lager mat, er det viktig å smake til underveis. Bruk en ren skje og smak på maten mens den tilberedes. Trengs det mer krydder? Vær forsiktig med saltet, og pass på at du ikke bruker for mye. Litt og litt er nøkkelen!

Med disse tipsene er du godt rustet til å lage herlig mat på egenhånd. Lurer du på hvordan man tilbereder fisk, kan du se videoene våre her. Lykke til, og husk å ha det gøy på kjøkkenet!