Lettvint fiskesuppe
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Denne oppskriften på lettvint fiskesuppe er superenkel å lage til mange og smaker utrolig godt. I tillegg til torsk kan man tilsette reker like før servering.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
400 g torskefilet
2 stk potet
¼ stk sellerirot
1 stk løk, gul
2 stk gulrot
3 ss olje
1 terning fiskebuljong
8 dl vann
1,5 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss sitronsaft
2 ss gressløk
Tilbehør
brød, grovt
Framgangsmåte:
- Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig og del fisken i små terninger.
- Vask og skrell potet og sellerirot, og skjer i små terninger.
- Rens og finhakk løk.
- Vask og skrell gulrot, og skjær i tynne strimler.
- Ha olje i en kasserolle og surr potet, sellerirot og løk i 2-3 minutter.
- Rør ut buljongterningen i litt av vannet og ha buljongen i kasserollen.
- La alt koke i 10-15 minutter til potetene er møre.
- Ha i gulrot og gi suppen et nytt oppkok.
- Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3-4 minutter.
- Tilsett matfløte og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Om du synes suppen er for tykk, kan du tilsette litt vann.
Dryss gressløk over suppen og server med grovt brød.
Tips: Ha gjerne reker i suppen like før servering.