Foto: Studio Dreyer-Hensley

Laks med currypaste og kokosmelk

Laks kler eksotiske krydder og tilbehør. Den sterke curry pasten blir passe dempet av den litt søtlige kokosmelken, en smaksbombe av de store.

Framgangsmåte

  • Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig og del fisken i store terninger.
  • Rens og finhakk sjalottløk. Fjern frø fra chili og skjær i strimler.
  • Rens og skjær vårløk i tynne skiver. Del gulrøtter i terninger.
  • Riv skallet av en lime og press ut saften.
  • Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider i 1-2 minutter. Legg de ferdigstekte lakseterningene på et fat.
  • Surr sjalottløk i stekepannen. Ha i gulrøttene, og la de surre med i ett minutt. Tilsett red curry paste og kokosmelk. Rør ofte.
  • Ha i chili, soyasaus, litt limesaft, fiskebuljong og sukker.
  • Tilsett lakseterninger, vårløk og limeskall. La det hele småkoke i 2-3 minutter.
  • Smak til med mer krydder og limesaft om ønskelig.

Serveres med ris og salat.

Tips: Denne retten kan også stekes i stekeovnen. Legg da de stekte lakseterningene i en ildfast form, hell over sausen og la retten ettersteke ved 160°C i 6-8 minutter.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
600 g laksefilet
2 stk gulrot
1 stk sjalottløk
1 stk rød chili
2 stk vårløk
1 stk lime
2 ss olje
2 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 ts soyasaus
½ terning fiskebuljong
1 ts sukker

Tilbehør
ris
salat

For 10 barneporsjoner:
700 g laksefilet
2 stk gulrot
1 stk sjalottløk
1 stk rød chili
3 stk vårløk
1 stk lime
2 ss olje
2 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 ts soyasaus
½ terning fiskebuljong
1 ts sukker

Tilbehør
fullkornsris
salat

For 30 barneporsjoner:
2 kg laksefilet
6 stk gulrot
3 stk sjalottløk
3 stk rød chili
9 stk vårløk
3 stk lime
6 ss olje
2 ss red curry paste
1,2 l kokosmelk
2 ss soyasaus
1 ½ terning fiskebuljong
1 ss sukker

Tilbehør
fullkornsris
salat