Laks med currypaste og kokosmelk

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Laks kler mange ulike krydder og tilbehør. Den sterke curry pasten blir passe dempet av den litt søtlige kokosmelken, en smaksbombe av de store.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g laksefilet
2 stk gulrot
1 stk sjalottløk
1 stk rød chili
2 stk vårløk
1 stk lime
2 ss olje
2 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 ts soyasaus
½ terning fiskebuljong
1 ts sukker

Tilbehør
ris
salat

Framgangsmåte

  1. Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig og del fisken i store terninger.
  2. Rens og finhakk sjalottløk. Fjern frø fra chili og skjær i strimler.
  3. Rens og skjær vårløk i tynne skiver. Del gulrøtter i terninger.
  4. Riv skallet av en lime og press ut saften.
  5. Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider i 1-2 minutter. Legg de ferdigstekte lakseterningene på et fat.
  6. Surr sjalottløk i stekepannen. Ha i gulrøttene, og la de surre med i ett minutt. Tilsett red curry paste og kokosmelk. Rør ofte.
  7. Ha i chili, soyasaus, litt limesaft, fiskebuljong og sukker.
  8. Tilsett lakseterninger, vårløk og limeskall. La det hele småkoke i 2-3 minutter.
  9. Smak til med mer krydder og limesaft om ønskelig.

Serveres med ris og salat.

Allergener: Fisk, gluten (hvete). *Thai curry paste kan inneholde soya, sennep, gluten og kan ha spor av nøtter, peanøtter og sesam. *Buljong kan inneholde fisk, gluten (bygg), og kan ha spor av egg, soyabønner, melk, selleri. 

Tips: Denne retten kan også stekes i stekeovnen. Legg da de stekte lakseterningene i en ildfast form, hell over sausen og la retten ettersteke ved 160°C i 6-8 minutter.