Skip to main content

Ceviche

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ceviche er en peruviansk rett med rå fisk marinert i limejuice. Syren i sitrusen gjør at fisken "kokes", helt uten varme. Nesten litt magisk! Oppskriften er Bremnes ungdomsskules bidrag til Kokkesprell 2023.

40-60 min
Veldig enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

400 g torskeloin, fryst i minst 24 timer
4 lime
1 ts salt
1 rød chili
1 ts pepper
½ mango
1 stor avokado, moden
1 granateple
En bunt koriander
½ rødløk
1 vårløk
1 tomat

Serveres med tortillachips

Fremgangsmåte           

  1. Del fisken i ca. 1 cm store terninger og finhakk chili. Press ut saften fra lime i en bolle og bland inn halvparten av chilien, salt og pepper. Legg fisketerningene i limesaften. Sett bollen i kjøleskapet i 35-40 minutter.
  2. Finhakk koriander, rødløk og kutt vårløk i fine skiver.
  3. Kutt mango, avokado og tomat i små terninger. Ta ut kjernene av granateplet.
  4. Når fisken er ferdig, blander du alt sammen. Anrett i porsjonsskåler eller glass.
  5. Pynt med litt ekstra koriander på toppen og server med tortillachips.