Skip to main content

Årets Kokkesprell-finalister er klare!

Hatlanes skoles oppskrift på rekecoctail er med i finalen. Foto: Studio Dreyer+Hensley

Nærmere 6000 elever fra hele landet er i år med å konkurrere om å lage de beste oppskriftene med sjømat. Se hvem som er videre til finalen her.

Hatlanes skoles oppskrift på rekecoctail er med i finalen. Foto: Studio Dreyer+Hensley

- I år har vi mottatt svært mange kreative og spennende oppskrifter. Det er kult at elevene tør å tenke litt utenfor boksen, i tillegg til å bruke sjømat i retter som de kjenner og er glade i. Det viser hvor allsidig fisken er, og at man enkelt kan erstatte kjøtt med fisk i sine favorittretter. Det gjør godt for både kroppen og kloden vår, sier programleder for Fiskesprell, Anna Reibo Jentoft.

I finalen skal en jury, bestående av kokker og elever fra Lysejordet skole og Majorstuen skole, vurdere de åtte finalerettene ut ifra visse kriterier. Disse er smak, matfaglig kvalitet, presentasjon av retten og i hvor stor grad elevene har tatt hensyn til bærekraft. Bærekraft er et nytt kriteria fra og med i år, og her vurderes blant annet om råvarene er kortreiste og om elevene har utnyttet hele råvaren.

- Vi ser at elevene er opptatt av bærekraft, og at de både ønsker å bruke kortreiste råvarer og unngå matsvinn. Veldig mange har hatt dette i bakhodet når de har utviklet årets oppskrifter.

Årets finalister er som følger:

På mellomtrinnet:

Hatlane skole, Ålesund – Spicy reker i glass
Lunden skole, Hamar – Birra laks
Kragerøskjærgården Montesorriskole, Skåtøy – Marius grateng
Årvoll skole, Oslo – Fiskecurry a la Visagan

På ungdomstrinnet:

Bremnes ungdomsskole, Bømlo – Ceviche
Midtstuen ungdomsskole, Oslo – Spicy fiskepasta
Begby skole, Fredrikstad – Pad Thai med laks
Risum ungdomsskole, Halden – Koreansk BBQ med torsk

Vinnerne annonseres fredag 21. april.