Skip to main content

Pad thai med laks

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Pad thai er en thailandsk nuddelwok-rett med friske ingredienser som gir mye smak og tekstur. Prøv Begby skoles vri på denne retten, med fisk i hovedrollen.

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

300 g laks
180 g risnudler
1 lime
2 chili
2 ts sesamolje
1 hvitløkfedd
2-3 ss fiskesaus
1 ss brunt sukker
1 bunt frisk koriander
1 vårløk
2 sjalottløk
3 ss olje
2 ss smør
2 egg
1/2 pose bønnespirer
2 gulrøtter
en håndfull peanøtter

 

Fremgangsmåte

  1. Start først med å lage sausen. Bland sammen limesaft, chili, sukker, sesamolje og fiskesaus i et glass med lokk.
  2. Hakk og del opp grønnsaker og urtene. Hakk også opp peanøtter. Visp eggene sammen i en bolle.
  3. Finn frem en dyp gryte, gjerne en jerngryte eller en wok-panne. Sett gryten eller woken på middels varme.
  4. Skjær laksen i tynne skiver, finhakk sjalottløken og hvitløken. Stek fisken i varm olje, tilsett sjarlottløk og hvitløk i gryten. Stek i et par minutter, til bitene er gyldne og fine.
  5. Kok opp nudlene. Hell vannet av nudlene, og sjekk at de er så myke at de er spiseklare.
  6. Tilsett de strimlede grønnsakene, bønnespirene, koriander, gulerot og vårløken i woken sammen med fisken.
  7. La det bli gjennomvarmt, og påse at grønnsakene blir møre. Ha i de piskede eggene.
  8. Tilsett nudlene, og skyv dem rundt i eggene så de stivner og setter seg på nudlene.
  9. Tilsett sausen og bland godt sammen.
  10. Server med litt ekstra limebåter til og koriander på toppen.
  11. På bordet ved servering kan man sette frem lime, fiskesaus, soyasaus og sesamolje så kan alle smake til etter sine egne ønsker og behov.