Skip to main content

Spicy reker i glass

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Rekecocktail gjør en revansj – prøv Hatlane skoles moderne vri på denne klassiske forretten!

20 min
Veldig enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

500 g ferske reker 
½ agurk
½ hjertesalat
½ rødløk
Liten bunt fersk dill

Dressing:
1 dl majones
2 ss rømme
2 ss sriracha
1 ss ketchup
½ sitron, saften

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle og sett den kaldt i kjøleskapet.
  2. Skrell rekene, skjær agurk og rødløk i bittesmå terninger. Legg løken i en sil og skyll den i rennende kaldt vann – dette gjør den mindre sterk. Skjær salaten i tynne strimler.
  3. Ta av noen hele reker til pynt og del resten i mindre biter. Bland sammen reker, løk, agurk, finhakket dill og strimlet salat i en bolle og vend inn dressingen.
  4. Anrett dette i fine porsjonsglass og server gjerne med en sprøstekt toast til.