Studio Dreyer-Hensley

Torsk ala Krapfoss

Krapfoss skoles bidrag til Kokkesprell 2019 er en spennende oppskrift på perfekt panert torsk med fargerike rotgrønnsaker til. Rett og slett en utrolig god kombinasjon!

Sett på ovnen på 200 grader.

Skrell og kutt grønnsakene i biter. Pass på at de er ca samme størrelse. Legg grønnsakene i en ildfast form. Hell over olje og krydder. Rør rundt så alle grønnsakene får olje og krydder på seg. Bak grønnsakene på 200 grader i ca 40 min. Kjenn etter med gaffel. Når grønnsakene er møre er de ferdige.

Når grønnsakene nærmer seg slutten kan man begynne på fisken. Ta brødet i en blender slik at det blir smuler. Pisk et egg og dypp fisken i egget. Deretter ruller man fisken i brødsmulene. Stek fiskefileten til paneringen er sprø.

Server fisken på en seng av grønnsaker og pynt gjerne med friske urter.

Ingredienser

  • x 4

4 torskefileter
2-3 skiver daggammel loff eller pankomel
1 egg
2 rødbeter
2 gulrøtter
En bit kålrot
En bit sellerirot
1 rødløk
ca 4 poteter
Olje
Salt
Pepper
Timian