Torsk ala Krapfoss

Studio Dreyer-Hensley

Krapfoss skoles bidrag til Kokkesprell 2019 er en spennende oppskrift på perfekt panert torsk med fargerike rotgrønnsaker til. Rett og slett en utrolig god kombinasjon!

40-60 min
Enkel
Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 torskefileter
2-3 skiver daggammel loff eller pankomel
1 egg
2 rødbeter
2 gulrøtter
En bit kålrot
En bit sellerirot
1 rødløk
ca 4 poteter
Olje
Salt
Pepper
Timian

Fremgangsmåte: 

  1. Sett på ovnen på 200 grader.
  2. Skrell og kutt grønnsakene i biter. Pass på at de er ca samme størrelse. Legg grønnsakene i en ildfast form. Hell over olje og krydder. Rør rundt så alle grønnsakene får olje og krydder på seg. Bak grønnsakene på 200 grader i ca 40 min. Kjenn etter med gaffel. Når grønnsakene er møre er de ferdige.
  3. Når grønnsakene nærmer seg slutten kan man begynne på fisken. Ta brødet i en blender slik at det blir smuler. Pisk et egg og dypp fisken i egget. Deretter ruller man fisken i brødsmulene. Stek fiskefileten til paneringen er sprø.
  4. Server fisken på en seng av grønnsaker og pynt gjerne med friske urter.

Tips: Her kan du variere grønnsakene slik du ønsker. Hvis du har noen grønnsaker som for eksempel begynner å bli litt slappe, er dette en ypperlig måte å få brukt de opp!