Skip to main content

Alt på et brett

En superenkel middag hvor alt lages i ovnen.

20 min
Veldig enkel

Ingredienser

400 g laks, torsk eller lyrfilet
3 poteter
1 søtpotet
3 gulrøtter
1 knollselleri
2 rødløk
4 hvitløkfedd
2 ss olivenolje
½ ts salt
pepper
rosmarin, timian eller annet krydder du liker

 

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. 
  2. Rens og vask alle grønnsakene og del de i små terninger (jo mindre terninger, desto kortere steketid).
  3. Finn frem et stekebrett, legg på bakepapir og fordel grønnsakene over brettet. Hell over litt olivenolje, dryss på salt, pepper og ønskede krydderurter. Sett i ovnen og stek i ca. 15 - 20 minutter, rett før de blir møre (avhenger av størrelsen på grønnsakene).
  4. Ta formen ut av ovnen, vend grønnsakene og skyv til side på brettet. Legg på fiskefiletene og pensle litt olje over. Krydre fisken med salt og pepper.
  5. Sett tilbake i ovnen og stek til fisken er ferdig ca. 10-15 minutter.
  6. Server fisk og grønnsaker rykende varme

Tips: I oppskriften er det brukt rotgrønnsaker, men den kan gjerne lages med mykere grønnsaker og andre fiskeslag. Det er viktig å ikke blande myke grønnsaker med rotgrønnsaker, på grunn av ulik steketid.