Asiatisk torskeform

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften kan fort bli en favoritt blant både store og små. Den kan lages som gryte eller stekes i form i stekeovnen.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g torskefilet
½ ts salt
½ purre
1 stk paprika, rød
2 ss olje
1 dl matfløte
½ terning fiskebuljong
2 dl kokosmelk
2 ts red curry paste

Salat
½ stk isbergsalat
6 stk reddik
1 stk lite eple

Tilbehør
4 dl ris, fullkorn

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180°C.
  2. Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig. Del fisken i serveringsstykker og dryss over salt. Legg fisken i en ildfast form.
  3. Kok ris etter anvisning på pakken.
  4. Vask, rens og skjær purre og paprika i biter, og surr i olje til purren er myk.
  5. Ha i matfløte, smuldre fiskebuljongterningen over, rør forsiktig og kok opp.
  6. Rør inn kokosmelk og red curry paste og kok opp.
  7. Hell saus og grønnsaker over fisken. Stekes i 8-10 minutter til fisken er ferdig.

Salat

  1. Rens og vask isbergsalat og skjær i strimler.
  2. Rens reddik og skjær i tynne skiver.
  3. Vask og skjær eple i små biter.

Server torskeformen med ris og salat ved siden av.

Tips: Retten kan også tilberedes i en stekepanne med høye kanter. Legg da fiskestykkene i sausen, legg på lokk og la trekke i ca. 5 minutter til fisken er ferdig.