Skip to main content

Bøkling med potetsalat

Bøkling er varmrøkt sild, men du kan også bruke pepperrøkt laks eller makrell. Denne oppskriften med potetsalat er perfekt til sommersesongen.

20-40 min
Enkel

Ingredienser

400 g bøkling, pepperrøkt laks eller makrell

Potetsalat:
750 g potet
2 rødløk
1 bunt dill
¼ ts salt
2 dl matyoghurt
2 ss lett majones
2 ts pepperrot på tube

Fremgangsmåte:

  1. Vask og skrap potetene godt og legg de i en kjele sammen med en halv bunt dill og to stk rødløk skåret i skiver. Dryss på 1/4 ts salt og kok under lokk i ca. 20 min. Hell av vannet og løken og la potetene avkjøles.
  2. Skjær potetene i skiver. Skrell og finhakk den siste rødløken. Finhakk dillen.
  3. Rør sammen majones og yoghurt, tilsett pepperrot. Vend inn potetskiver, rødløk og dill. Ha alt i en serveringsskål og pynt med litt dill.
  4. Server potetsalaten til bøkling eller røkt makrell. Flatbrød hører også med.