Grove lakseburgere
Lakseburger i pitabrød er noe du fint kan lage ute sammen med barna. Denne oppskriften er fri for egg, skalldyr og nøtter, og melkefri om du serverer uten tzatziki.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ts salt
½ ts sitronpepper
½ ts chilipulver
olje
Tzatziki
½ stk agurk
1 fedd hvitløk
1 dl matyoghurt
1 ts limesaft
¼ ts salt
¼ ts sukker
Tilbehør
pitabrød
salat
Framgangsmåte
- Skjær laksen i tynne skiver som deretter deles i strimler og videre i små terninger.
- Finhakk lakseterningene med en stor kokkekniv.
- Bland laksen med salt og krydder, og rør godt.
- Dypp en skje i kaldt vann og form burgere i hånden.
- Stek burgerne i olje på en steketakke eller bålwok i 2 minutter på hver side.
Tzatziki
- Vask agurk, del den i to på langs og skrap ut det meste av kjernene. Riv agurken grovt på et rivjern.
- Rens og finhakk hvitløk.
- Bland sammen agurk, hvitløk, matyoghurt og limesaft.
- Smak til med salt og sukker.
- Tilbehør
- Vask, rens og del opp salaten.
Server lakseburgerne i pitabrød (gjerne hjemmelagde), sammen med salat og tzatziki.
Allergener: Melk (Tzatziki)