Skip to main content

Pitabrød

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Pitabrød kan du fint lage selv - gjerne sammen med barna. Denne deigen kan gjøres klar på forhånd og serveres nystekt på tur.

40-60 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

2,5 dl vann
2 ss olje
½ ts salt
½ ss sukker
½ pakke tørrgjær
1 dl havregryn, lettkokte
2,5 dl hvetemel sammalt, fint
3,5 dl hvetemel
olje
plastpose, tynn

Framgangsmåte

  1. Varm vannet til det er fingervarmt, og ha i olje, salt, sukker og tørrgjær.
  2. Tilsett havregryn og sammalt hvete, og rør godt.
  3. Ha i nesten alt hvetemelet og rør godt. Elter du deigen lenge, blir den lettere å jobbe med.
  4. Tilsett resten av hvetemelet om deigen er for løs. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å lage deigen og elt til deigen slipper bakebollen.
  5. Ha litt olje på bakebordet og hendene. Ta deigen ut av bakebollen og kna den sammen.
  6. Ta litt olje i en tynn plastpose, legg deigen ned i posen og knytt den sammen i toppen så deigen får plass til å heve. Deigen må heve i ca. 30 minutter.
  7. Rull deigen til boller og la hvile i minimum 15 minutter.
  8. Ha olje på hendene og klapp bollene flate, ca. 1 cm tykke.
  9. Stek brødene på varm og tørr steketakke. Pass på at varmen ikke er for høy, og snu brødene når de er gylne på den ene siden.

Server pitabrødene nystekte, gjerne med en fiskeburger og salat.

Tips: Lages deigen mer enn to timer før den skal brukes, kan du godt bruke litt kaldt vann.

Allergener: Gluten (hvete, spor i havre)