Wok med laks og nudler

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Lag wok på bålet neste gang du tar barna med på tur. Ordne alt ferdig på forhånd og ta med i bokser. Denne oppskriften er uten melk, gluten, egg, skalldyr og nøtter.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 porsjon risnudler
1 stk paprika, rød
½ stk brokkoli
2 stk gulrot
100 g sukkererter
2 ss olje
1 stk lime
2 ss soyasaus, glutenfri
3 ss sweet chilisaus

Framgangsmåte

  1. Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  2. Kok nudlene som beskrevet på pakken.
  3. Vask og rens paprika, brokkoli, gulrot og sukkererter, og skjær dem i biter.
  4. Varm oljen i en bålwok og stek laksebitene i 1-2 minutter på hver side, til de får en blekrosa farge. Ta laksebitene ut av woken og legg dem til side.
  5. Stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
  6. Tilsett kokte nudler, limesaft, soyasaus og sweet chilisaus. Bland godt og tilsett laksebitene.
  7. Smak til med eventuelt mer soya- og sweet chilisaus.

Server straks.

Allergener: Fisk, Gluten (hvete), Soya, Egg. De aller fleste sweet chilisausene inneholder ikke allergener, men et fåtall inneholder selleri, soya, svoveldioksid eller sulfitter.