Wok med laks og nudler
Lag wok på bålet neste gang du tar barna med på tur. Ordne alt ferdig på forhånd og ta med i bokser. Denne oppskriften er uten melk, gluten, egg, skalldyr og nøtter.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 porsjon risnudler
1 stk paprika, rød
½ stk brokkoli
2 stk gulrot
100 g sukkererter
2 ss olje
1 stk lime
2 ss soyasaus, glutenfri
3 ss sweet chilisaus
Framgangsmåte
- Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
- Kok nudlene som beskrevet på pakken.
- Vask og rens paprika, brokkoli, gulrot og sukkererter, og skjær dem i biter.
- Varm oljen i en bålwok og stek laksebitene i 1-2 minutter på hver side, til de får en blekrosa farge. Ta laksebitene ut av woken og legg dem til side.
- Stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
- Tilsett kokte nudler, limesaft, soyasaus og sweet chilisaus. Bland godt og tilsett laksebitene.
- Smak til med eventuelt mer soya- og sweet chilisaus.
Server straks.
Allergener: Fisk, Gluten (hvete), Soya, Egg. De aller fleste sweet chilisausene inneholder ikke allergener, men et fåtall inneholder selleri, soya, svoveldioksid eller sulfitter.