Wok med laks og nudler
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Wok med laks og nudler

Lag wok på bålet neste gang du tar barna med på tur. Ordne alt ferdig på forhånd og ta med i bokser. Denne oppskriften er uten melk, gluten, egg, skalldyr og nøtter.

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  • Kok nudlene som beskrevet på pakken.
  • Vask og rens paprika, brokkoli, gulrot og sukkererter, og skjær dem i biter.
  • Varm oljen i en bålwok og stek laksebitene i 1-2 minutter på hver side, til de får en blekrosa farge. Ta laksebitene ut av woken og legg dem til side.
  • Stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
  • Tilsett kokte nudler, limesaft, soyasaus og sweet chilisaus.
  • Bland godt og tilsett laksebitene.
  • Smak til med eventuelt mer soya- og sweet chilisaus.

Server straks.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 porsjon risnudler
1 stk paprika, rød
½ stk brokkoli
2 stk gulrot
100 g sukkererter
2 ss olje
1 stk lime
2 ss soyasaus, glutenfri
3 ss sweet chilisaus