Sjømat er trygg mat
Sjømaten inneholder mange næringsstoffer som det er lite av i annen mat, derfor er det viktig at sjømat er en del av et variert kosthold.
Ved å spise sunt og variert, får vi i oss alle stoffene kroppen trenger til vekst og vedlikehold. Fisk og annen sjømat er en naturlig del av et balansert koshold og en spesielt god kilde til viatamin D og B12, og mineralene jod og selen.
Noen ganger hender det at mattilsynet advarer oss mot å spise enkelte typer sjømat, for eksempel blåskjell fra bestemte områder. Dette kommer av at sjømat, akkurat som annen mat, kan inneholde små mengder av fremmedstoffer fra for eksempel forurensning. Sjømaten som du får kjøpt i butikk og på restaurant er nøye kontrollert og trygg å spise.
Flere store norske og internasjonale studier har sett på fordelene med å spise sjømat og den potensielle risikoen fremmedstoffer medfører. Vi får stadig ny kunnskap, men så langt har konklusjonene vært at fordelene ved å spise sjømat oppveier ulempene.