Skip to main content

Wraps med tacolaks

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Laks er et sunt og godt alternativ til fredagstacoen, og kan fort bli en ny favoritt blant store og små. La gjerne barna hjelpe til å skjære grønnsaker.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g laksefilet
2 ss olivenolje
2 ts spisskummen, malt
2 ts paprikapulver
⅓ ts kajennepepper
1 ts oregano
½ ts salt
½ stk lime

Tilbehør
½ stk isbergsalat
½ stk agurk
1 stk avokado
½ stk lime
8 stk tortillawraps, fullkorn
1 liten boks mais
1 dl lettrømme

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200°C.
  2. Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig. Del fisken i tynne skiver.
  3. Rør sammen olivenolje, spisskummen, paprikapulver, kajennepepper, oregano, salt og limesaft.
  4. Legg laksen på et stekebrett med bakepapir og pensle den med krydderblandingen.
  5. Stek laksen høyt i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Tilbehør

  1. Skjær isbergsalat i strimler, og agurk og avokado i små terninger.
  2. Press saften av lime og ha den over avokadoterningene.
  3. Varm tortillawraps etter anvisning på pakken.
  4. Ha tilbehøret i ulike skåler.

Server laksen med tortillawraps og tilbehør.

Allergener: Fisk, gluten (hvete, evt. andre konsorter), melk

Tips: La barna lage sine egne laksewraps. Da blir det mer stas å spise dem.