Wraps med tacolaks
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Laks er et sunt og godt alternativ til fredagstacoen, og kan fort bli en ny favoritt blant store og små. La gjerne barna hjelpe til å skjære grønnsaker.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g laksefilet
2 ss olivenolje
2 ts spisskummen, malt
2 ts paprikapulver
⅓ ts kajennepepper
1 ts oregano
½ ts salt
½ stk lime
Tilbehør
½ stk isbergsalat
½ stk agurk
1 stk avokado
½ stk lime
8 stk tortillawraps, fullkorn
1 liten boks mais
1 dl lettrømme
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200°C.
- Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig. Del fisken i tynne skiver.
- Rør sammen olivenolje, spisskummen, paprikapulver, kajennepepper, oregano, salt og limesaft.
- Legg laksen på et stekebrett med bakepapir og pensle den med krydderblandingen.
- Stek laksen høyt i stekeovnen i ca. 8 minutter.
Tilbehør
- Skjær isbergsalat i strimler, og agurk og avokado i små terninger.
- Press saften av lime og ha den over avokadoterningene.
- Varm tortillawraps etter anvisning på pakken.
- Ha tilbehøret i ulike skåler.
Server laksen med tortillawraps og tilbehør.
Allergener: Fisk, gluten (hvete, evt. andre konsorter), melk
Tips: La barna lage sine egne laksewraps. Da blir det mer stas å spise dem.