Foto: Simen G. Fangel

Vikebygd skules laksekebab i heimelaga pita med sennepsdressing

Pitabrød med laks og salat er utrolig godt. I denne oppskriften er det i tillegg laget en sennepsdressing som gjør retten ekstra smakfull.

Framgangsmåte

  • Bland alle dei tørre ingrediensane. Tilsett olja og vatnet. Når du er fornøgd med deigen, set du den på heving. Set ovnen på 250 grader.
  • Del opp deigen i 8-10 like store bitar, som du rullar til boller. La bollene kvile i ca. 10 minutt. Kjevl ut bollene til runde pitabrød. La dem etterheva i 30 minutter, under eit klede. Steikes i ca. 5-8 minutter.

Dressing

  • Start med kesam og bland det godt saman i ei bolle med sennep og balsamico-eddik. Finhakk chili og kvitlauk og rør det inn.
  • Skjær opp fisken i strimler, ta på salt og pepper og steik den i litt olje mens pitabrøda er i ovnen.

Fyll pitabrøda med salat, dressing og fisk. Server!

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
600 g laksefilet
salt og pepper
olje

 

Pitabrød
500 g hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ss sukker
½ ss salt
2 ss olje
3 ½ dl lunket vann

 

Salat
2 tomater
½ paprika
1 boks mais
½ rødløk
½ agurk
⅓ kinakål

 

Dressing
5 ss kesam
1 ts grov sennep
1 ts balsamico-eddik
½ chili, rød
1 fedd kvitlauk