Skip to main content

Vikebygd skules laksekebab i heimelaga pita med sennepsdressing

Foto: Simen G. Fangel

Pitabrød med laks og salat er utrolig godt. I denne oppskriften er det i tillegg laget en sennepsdressing som gjør retten ekstra smakfull.

20-40 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

600 g laksefilet
salt og pepper
olje

Pitabrød
500 g fullkornshvetemel 
1 pose tørrgjær
1 ss sukker
½ ss salt
2 ss olje
3 ½ dl lunket vann

Salat
2 tomater
½ paprika
1 boks mais
½ rødløk
½ agurk
⅓ kinakål

Dressing
5 ss kesam
1 ts grov sennep
1 ts balsamico-eddik
½ chili, rød
1 fedd kvitlauk

Framgangsmåte

  1. Bland alle dei tørre ingrediensane. Tilsett olja og vatnet. Når du er fornøgd med deigen, set du den på heving. Set ovnen på 250 grader.
  2. Del opp deigen i 8-10 like store bitar, som du rullar til boller. La bollene kvile i ca. 10 minutt. Kjevl ut bollene til runde pitabrød. La dem etterheva i 30 minutter, under eit klede. Steikes i ca. 5-8 minutter.

Dressing

  1. Start med kesam og bland det godt saman i ei bolle med sennep og balsamico-eddik. Finhakk chili og kvitlauk og rør det inn.
  2. Skjær opp fisken i strimler, ta på salt og pepper og steik den i litt olje mens pitabrøda er i ovnen.

Fyll pitabrøda med salat, dressing og fisk. Server!

Allergener: Fisk, gluten (hvete), melk, sennep