Skip to main content

Vevelstad Sentralskoles pizza med ørret

Foto: Simen G. Fangel

Elevene ved Vevelstad Sentralskole kom helt til finalen i Kokkesprell 2018 med denne retten. Pizza med ørret og reker smaker utrolig godt med en frisk salat til.

20-40 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

500 g ørret
50 g pillede reker
20 g purre
200 g ost

Pizzadeig
3 dl vann
½ pk fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
Ca. 7 dl hvetemel

Pizzasaus
½ løk
1 fedd hvitløk
1 ss olje
½ boks chilitomater
2 ss tomatpuré
2 ts basilikum
salt og pepper

Salat
½ isbergsalat
½ agurk
½ paprika
1 boks mais

Framgangsmåte 

  1. Rør gjæren ut i lunket vann og tilsett olje og salt.
  2. Ha i hvetemel, elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Pizzasaus

  1. Mens pizzadeigen hever lager du pizzasausen.
  2. Finhakk løk og hvitløk og surr dette i litt olje i en kjele.
  3. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og basilikum. La alt småkoke i 10 min. Smak til med salt og pepper.
  4. Mens pizzasausen småkoker, steker du fisken.
  5. Del ørreten i terninger, 2 x 2 cm og stek dem litt i stekepanne i olje. Legg fiskebitene på et kjøkkenpapir.
  6. Kjevle ut deigen og smør på tomatsausen.
  7. Vask og skjær purren i tynne ringer. Dryss purren over pizzabunnen, legg på fisketerningene og rekene. Dryss over osten tilslutt.
  8. Stek pizzaen midt i stekeovnen ved 220° C i ca. 10-15 minutter.

Server pizzaen med frisk salat til.

Allergener: Fisk, skalldyr, melk, gluten (hvete).