Vevelstad Sentralskoles pizza med ørret
Elevene ved Vevelstad Sentralskole kom helt til finalen i Kokkesprell 2018 med denne retten. Pizza med ørret og reker smaker utrolig godt med en frisk salat til.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
500 g ørret
50 g pillede reker
20 g purre
200 g ost
Pizzadeig
3 dl vann
½ pk fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
Ca. 7 dl hvetemel
Pizzasaus
½ løk
1 fedd hvitløk
1 ss olje
½ boks chilitomater
2 ss tomatpuré
2 ts basilikum
salt og pepper
Salat
½ isbergsalat
½ agurk
½ paprika
1 boks mais
Framgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunket vann og tilsett olje og salt.
- Ha i hvetemel, elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Pizzasaus
- Mens pizzadeigen hever lager du pizzasausen.
- Finhakk løk og hvitløk og surr dette i litt olje i en kjele.
- Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og basilikum. La alt småkoke i 10 min. Smak til med salt og pepper.
- Mens pizzasausen småkoker, steker du fisken.
- Del ørreten i terninger, 2 x 2 cm og stek dem litt i stekepanne i olje. Legg fiskebitene på et kjøkkenpapir.
- Kjevle ut deigen og smør på tomatsausen.
- Vask og skjær purren i tynne ringer. Dryss purren over pizzabunnen, legg på fisketerningene og rekene. Dryss over osten tilslutt.
- Stek pizzaen midt i stekeovnen ved 220° C i ca. 10-15 minutter.
Server pizzaen med frisk salat til.
Allergener: Fisk, skalldyr, melk, gluten (hvete).