Skip to main content

Vestby ungdomsskoles fiskequesadilla

Foto: Simen G. Fangel

Fiskequesadilla smaker utrolig godt, spesielt om du gjør som elevene fra Vestby ungdomsskole og lager både tacokrydder og tortillalefsene selv.

20 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

600 g laksefilet
2 ss hjemmelaget tacokrydder
2 ss olje
4 hjemmelagde tortillalefser
200 g revet ost
½ rødløk
½ paprika, rød


Tacokrydder
3 ss chilipulver
2 ½ ts malt chilipepper
2 ½ ts tørket oregano
2 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
2 ½ ts hvitløkspulver
1 ss fint havsalt
2 ts sort pepper
¼ ts malt anis


Tortillalefser
1 ⅓ dl hvetemel
3 ss sammalt byggmel, fint
3 ss sammalt hvete, grov
1,5 dl vann
⅓ ts salt


Guacamole
1 avokado
½ boks rømme
¼ chili
limesaft
koriander
salt og pepper


Salsa
2 tomat
¼ rødløk
2 ts olivenolje
koriander
salt og pepper

Framgangsmåte

  1. Start med tacokrydderet. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Ha krydderblandingen på et rent glass med tett lokk.

Tortillalefser

  1. Ha mesteparten av melet og salt i vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer mel.
  2. Del deigen i 4 emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.
  3. Stek raskt på høy varme i en stor stekepanne. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.

Guacamole

  1. Mos avokadoen sammen med rømmen.
  2. Finhakk chilien og bland den sammen med mosen.
  3. Tilsett lime, koriander, salt og pepper etter smak.

Salsa

  1. Finhakk grønnsakene, ha de i en bolle.
  2. Tilsett olivenolje og koriander og bland godt og smak til med salt og pepper.

Quesadilla

  1. Del laksen i små terninger og ha de i en bolle. Dryss over 2 ss hjemmelaget tacokrydder og vend fiskebitene godt i krydderet.
  2. Stek laksebitene i litt olje til de er gjennomstekt.
  3. Legg revet ost, stekte laksebiter og finhakket rødløk og paprika på en lefse og legg en annen lefse oppå. Stek lefsene i en tørr stekepanne på høy varme til osten er smeltet og lefsene har fått en sprø skorpe. Legg gjerne et lokk over stekepannen, da smelter osten raskere og tortillaen vil ikke bli brent.

Del hver tortilla i fire snipper, anrett de på et serveringsfat og server med guacamole og salsa.

Allergener: Fisk, gluten (hvete, bygg), melk