Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vårruller med laks, torsk og reker

Prøv denne deilige oppskriften på vårruller med laks, torsk og reker, den faller garantert i smak hos barna. Denne oppskriften kom til finalen i Kokkesprell, og er utviklet av Å barneskole. 

Fremgangsmåte:

  • Skyll og skrell grønnsakene. Finsnitt hodekålen og finhakk løken og vårløken. Riv gulrota på et rivjern.
  • Kutt fisken opp i små terninger.
  • Bland alle ingrediensene i en bolle. Tilsett salt og pepper, og rør godt om.
  • Legg et vårrullflak på arbeidsbenken med en av spissene vendt mot deg. Fordel ett par gode skjeer av fyllet litt inn på vårrullflaket.
  • Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med egg. Gjenta med resten av flakene og fyllet.
  • Vårrullene kan friteres i olje, pensles med olje og stekes i ovnen, eller stekes i ei stekepanne med olje/smør.
  • Server vårrullene med kokt ris og sweet chilli saus.

TIPS: Bruk rispapir i stedet for filodeig for å lage glutenfrie vårruller.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner: 

125 g laksefilet
125 g torskefilet
100 g reker
1 gulrot
50 g hodekål
1 vårløk
1/4 løk
1/2 pk filodeig
1 egg
salt og pepper