Våks laksepita
Denne spennende oppskriften på laksepita gikk helt til topps i oppskriftskonkurransen Kokkesprell 2020, og er utviklet av 6. klasse ved Våk skole.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g laksefilet
1 agurk
2 gulrøtter
3 dl lettrømme
1 crispy salat
1 moden mango
1 boks mais
200 g gulost
6 pitabrød, gjerne grove
chilikrydder
salt
pepper
1/2 sitron
smør til steking
3 store søtpoteter
3 ss olje
Fremgangsmåte:
Søtpotetfries:
- Varm ovnen til 225 grader.
- Vask og skjær søtpotetene i strimler.
- Ha de i en bolle og bland sammen med olje, salt og pepper.
- Legg de utover på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Stekes i ovnen i ca 30 minutter.
Laks i pita:
- Skrell og rasp gulrøttene.
- Skjær laksen i biter og stek på middels varme i en stekepanne med smør. Hakk opp laksen i små biter når det blir mulig.
- Bland inn revet gulrot, chilikrydder, salt, pepper og sitronsaft.
- Rasp osten. Skjær opp mango og agurk i terninger. Vask salaten. Stek pitabrødene etter anvisning på pakka.
- Ha lakseblandingen, grønnsaker, rømme og ost i pitabrødet. Server med et glass vann med agurk og søtpotetfries ved siden av.