Torsketungewrap
Wraps med tacokrydret torsketunger er et godt alternativ til tacoen, og kan fort bli en ny favoritt blant store og små. Denne oppskriften er Sørvågen skoles bidrag til Kokkesprell 2020.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
500 g torsketunger
Tacokrydder:
1 ts chilipulver
1 ts cayennepepper
1 ts chiliflak
1 knivsodd hvitløkspulver
½ ts paprikapulver røkt
1 ½ ts spisskummen
1 ts pepper
1 ts korianderpulver
2 ts salt
2 dl hvetemel
2 dl pankomel
2 egg
Tilbehør:
3 gulrot
1 rødløk
1 paprika
125 g cherrytomater
1 boks mais
Rømmedressing:
3 dl lettrømme
1 lime
2 hvitløkfedd
Salt og pepper
1 pk tortillalefser, medium størrelse
Fremgangsmåte:
- Bland alle krydderiene til tacokrydderet.
- Kutt snippen bort av tungene. Kutt alle grønnsakene i mindre biter. Rasp gulrøttene.
- Bland mel med tacokrydderet. Rull torsketungene i melblandingen, så dypp den i egg, så rull den i pankopanerering. Legg tungene i en varm panne med litt smør. Snu tungene når de begynner å bli gyllenbrune.
- Bland lettrømme med finhakket hvitløk og smak til med salt, pepper og lime saft.
- Anrett torsketungene sammen med grønnsaker og rømmedressing på tortillalefsene.