Skip to main content

Torsk med søtpotetmos og chorizosalsa

Torsk med chorizosalsa og søtpotetmos er en rett som passer både hverdag og fest! 

20-40 min
Enkel

Ingredienser

600 g torskefilet

1 ss olivenolje

1/2 ts salt

Pepper

Søtpotetmos:

2 mellomstore søtpoteter

1 hvitløkfedd

1/2 ts salt

2 ss margarin, flytende

3 ss lettmelk

½ dl kokevann fra kokepotetene

Chorizosalsa:

2 ss olivenolje

1 sjalottløk

½ rød chili

2 tomat

50 g chorizo

½ appelsin

basilikum

Tilbehør:

200 g aspargesbønner eller brokkoli

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovn på 225 grader.
  2. Skrell søtpotetene og del i biter. Kok potetbitene sammen med hvitløk i vann. Kok potetene ca 15-20 minutter, alt etter hvor store biter du har delt den opp i. Sil av vannet (ta vare på ca. ½ dl) og finmos potetene. Tilsett salt, pepper, margarin og melk.. Varm opp mosen og smak til.
  3. Finhakk sjalottløk og chili. Surr løken i olivenolje i en liten kjele, løken skal bare bli myk - ikke brun.
  4. Tilsett chili og stek videre i ca. 1-2 minutter. Tilsett finhakket tomat og chorizo skåret i små terninger og la dette surre i 3 minutter. Rør inn appelsinsaft. Småkok til det begynner å tykne. Ta pannen av varmen. Tilsett basilikum og smak til med pepper om nødvendig.
  5. La fisken ligge på kjøkkenbenken i 15 minutter før den skal bakes. Skjær fisken i serveringsstykker og krydre den med pepper og litt salt, til sammen ½ ts. Legg fisken i en ildfast form med olivenolje i bunnen. Bak midt i ovnen omtrent 15-18 minutter.
  6. Du kan også steke torsken i panne. Bruk nøytral olje og stek fisken i ca. tre minutt på hver side. Krydre med pepper og litt salt når fisken er ferdig stekt.
  7. Kok små buketter av brokkoli eller aspargesbønner i 2-3 min.
  8. Legg søtpotetmos, fiskefilet og salsa på tallerkenen. Server brokkoli ved siden av.