Torsk med søtpotetmos og chorizosalsa
Torsk med chorizosalsa og søtpotetmos er en rett som passer både hverdag og fest!
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
600 g torskefilet
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
Pepper
Søtpotetmos:
2 mellomstore søtpoteter
1 hvitløkfedd
1/2 ts salt
2 ss margarin, flytende
3 ss lettmelk
½ dl kokevann fra kokepotetene
Chorizosalsa:
2 ss olivenolje
1 sjalottløk
½ rød chili
2 tomat
50 g chorizo
½ appelsin
basilikum
Tilbehør:
200 g aspargesbønner eller brokkoli
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovn på 225 grader.
- Skrell søtpotetene og del i biter. Kok potetbitene sammen med hvitløk i vann. Kok potetene ca 15-20 minutter, alt etter hvor store biter du har delt den opp i. Sil av vannet (ta vare på ca. ½ dl) og finmos potetene. Tilsett salt, pepper, margarin og melk.. Varm opp mosen og smak til.
- Finhakk sjalottløk og chili. Surr løken i olivenolje i en liten kjele, løken skal bare bli myk - ikke brun.
- Tilsett chili og stek videre i ca. 1-2 minutter. Tilsett finhakket tomat og chorizo skåret i små terninger og la dette surre i 3 minutter. Rør inn appelsinsaft. Småkok til det begynner å tykne. Ta pannen av varmen. Tilsett basilikum og smak til med pepper om nødvendig.
- La fisken ligge på kjøkkenbenken i 15 minutter før den skal bakes. Skjær fisken i serveringsstykker og krydre den med pepper og litt salt, til sammen ½ ts. Legg fisken i en ildfast form med olivenolje i bunnen. Bak midt i ovnen omtrent 15-18 minutter.
- Du kan også steke torsken i panne. Bruk nøytral olje og stek fisken i ca. tre minutt på hver side. Krydre med pepper og litt salt når fisken er ferdig stekt.
- Kok små buketter av brokkoli eller aspargesbønner i 2-3 min.
- Legg søtpotetmos, fiskefilet og salsa på tallerkenen. Server brokkoli ved siden av.