Tom kha sei
Tom kha-suppe er en klassisk thairett basert på kokosmelk og asiatiske urter, tradisjonelt tilberedt med kylling (tom kha gai). Prøv vår superenkle variant med sei i hovedrollen!
20 min
Veldig enkel
Ingredienser
Porsjoner
600 g sei
1 rød paprika
1 gul paprika
1 rød løk
½ squash eller brokkoli
1 boks kokosmelk
1 hvitløksfedd
1 lime
1-2 ss sweet chili saus
½ ts salt
pepper
fullkornsris
Fremgangsmåte:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skjær løk og paprika i tynne skiver. Kutt brokkoli eller squash i mindre biter. Finhakk hvitløk.
- Fres løk og grønnsaker til løken er blank og myk, i en høykantet stekepanne eller gryte. Tilsett kokosmelk og sweet chili og kok opp. Skru ned varmen, legg i fisken i serveringsstykker og legg på lokk. La fisken trekke i ca 10 minutter.
- Smak til med limesaft og krydder.
Server med fullkornsris.
Allergener: Fisk