Skip to main content

Tom kha sei

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Tom kha-suppe er en klassisk thairett basert på kokosmelk og asiatiske urter, tradisjonelt tilberedt med kylling (tom kha gai). Prøv vår superenkle variant med sei i hovedrollen!

 
20 min
Veldig enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

600 g sei
1 rød paprika
1 gul paprika
1 rød løk
½ squash eller brokkoli
1 boks kokosmelk
1 hvitløksfedd
1 lime
1-2 ss sweet chili saus
½ ts salt
pepper
fullkornsris

 

Fremgangsmåte:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skjær løk og paprika i tynne skiver. Kutt brokkoli eller squash i mindre biter. Finhakk hvitløk.
  3. Fres løk og grønnsaker til løken er blank og myk, i en høykantet stekepanne eller gryte. Tilsett kokosmelk og sweet chili og kok opp. Skru ned varmen, legg i fisken i serveringsstykker og legg på lokk. La fisken trekke i ca 10 minutter.
  4. Smak til med limesaft og krydder.

Server med fullkornsris.

Allergener: Fisk