Tikka kveite med mangosalsa, raita og nanbrød.
Gi kveita en indisk vri slik som Vestbygda ungdomsskoles bidrag til Kokkesprell 2020. Tikka kveite serveres med mangosalsa, raita og nanbrød.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
600 g kveitefilet
Marinade:
2 ss garam masala
1 ts chillipulver
3-4 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss sitronsaft
Raita:
2 1/2 dl yoghurt naturell
1 ss limesaft
1/2 agurk
2 ss frisk mynte
1/4 rødløk
1/2 hvitløksfedd
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
Mangosalsa:
1 mango
1 ss olivenolje
salt
Tilbehør:
Nanbrød og ris
Eventuelt friske urter som mynte og koriander
Fremgangsmåte:
Fisken:
- Bland alle ingrediensene til marinaden sammen og kutt fisken i biter på 2 x 2 cm og la marinere i 30 minutter. Stekes ferdig i stekepanne på høy varme i ca 3 min.
Mangosalsa:
- Del opp mango i små biter. Smak til med olivenolje og salt
Raita:
- Rasp agurk på grovt rivjern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet.
- Finhakk mynte, rødløk og hvitløk. Bland alt inn i yoghurten og resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
- Server med ris og nanbrød, og pynt gjerne med urter som for eksempel mynte og koriander.