Skip to main content

Tikka kveite med mangosalsa, raita og nanbrød.

Gi kveita en indisk vri slik som Vestbygda ungdomsskoles bidrag til Kokkesprell 2020. Tikka kveite serveres med mangosalsa, raita og nanbrød. 

20-40 min
Enkel

Ingredienser

600 g kveitefilet

Marinade:

2 ss garam masala

1 ts chillipulver

3-4 ss olivenolje

1 ts salt

1 ts pepper

2 ss sitronsaft

 

Raita:

2 1/2 dl yoghurt naturell

1 ss limesaft

1/2 agurk

2 ss frisk mynte

1/4 rødløk

1/2 hvitløksfedd

1/4 ts salt

1/4 ts pepper

 

Mangosalsa:

1 mango

1 ss olivenolje

salt

 

Tilbehør:

Nanbrød og ris

Eventuelt friske urter som mynte og koriander

Fremgangsmåte:

Fisken:

  1. Bland alle ingrediensene til marinaden sammen og kutt fisken i biter på 2 x 2 cm og la marinere i 30 minutter. Stekes ferdig i stekepanne på høy varme i ca 3 min.

Mangosalsa:

  1. Del opp mango i små biter. Smak til med olivenolje og salt

Raita:

  1. Rasp agurk på grovt rivjern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet.
  2. Finhakk mynte, rødløk og hvitløk. Bland alt inn i yoghurten og resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  3. Server med ris og nanbrød, og pynt gjerne med urter som for eksempel mynte og koriander.