Thaikrydrede laksekaker
Foto: Synøve Dreyer
Disse fiskekakene har en smak av ingefær, koriander og lime, inspirert av thai-kjøkkenet. Hvis du lager en større porsjon, får du mange spennende og raske hverdagsmiddager.
20-40 min
Enkel
Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
Porsjoner
500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk potet
2 stk vårløk
2 cm ingefær, frisk
2 kvister koriander, frisk
2 stk egg
2 ts limesaft
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende
Byggrisotto
4 pors byggris
½ stk sitron
½ stk paprika, rød
1 kvist koriander, frisk
1 ss olivenolje
½ ts salt
Framgangsmåte
- Finhakk laksen.
- Vask og skrell potet, og skjær i små terninger.
- Kok potet møre i usaltet vann og hell av kokevannet.
- Rens og finhakk vårløk.
- Rens og riv ingefær på et råkostjern.
- Rens og finhakk frisk koriander.
- Bland laks, potet, vårløk, ingefær, koriander, egg og limesaft.
- Smak til med salt og pepper.
- Form en prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
- Form farsen til små kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.
Byggrisotto
- Kok byggris etter anvisning på pakken.
- Press saften av sitron.
- Vask, rens og finhakk paprika.
- Finhakk frisk koriander.
- Rør sitronsaft, paprika, koriander og olivenolje inn i byggrisen.
- Smak til med salt.
Server laksekakene med byggrisotto ved siden av.
Allergener: Fisk, Egg, Melk, Gluten (bygg)