Thai harmony bowl
Inspirert av det thailandske kjøkkenet, har 6. klasse på Høybråten skole laget denne oppskriften på en nuddelrett proppfull av smaker og ferske råvarer. Friskt og enkelt!
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
300 g pillede reker
100 g eggnudler
½ brokkoli
1 gulrot
Koriander
Lime
3 ts gul curry paste
2 hvitløksfedd
2 ss olje
3 dl kokosmelk
1 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong, evt. 1 ss buljongpulver
Valgfritt krydder som paprikapulver, gurkemeie, karripulver, hvitløkspulver og/eller malt koriander.
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær grønnsakene. Skjær den øvre delen av brokkolien i små buketter. Fjern skallet på stilken og skjær den i tynne staver. Skjær gulrøttene i tynne, lange strimler. Dette kan gjøres ved å bruke en potetskreller.
- Fres hvitløk sammen med gul curry paste i olje på middels varme. Tilsett vann, buljong og kokosmelk. La det småkoke i noen få minutter.
- Hvis du vil, kan du smake til med mer curry paste eller krydder, som paprikapulver, gurkemeie, karripulver, hvitløkspulver og/eller malt koriander.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken. Tilsett grønnsakene i kokevannet til nudlene de siste 2 min av koketiden.
- Hell av vannet og ha nudler og grønnsaker i pannen. Ta pannen av varmen og ha i rekene. Bland godt slik at sausen dekker alle ingrediensene.
Topp med frisk koriander og en limebåt rett før servering.