Skip to main content

Teriyakimarinert makrell

Foto: Astrid Hals

Mariner makrellen i teriyakimarinade før du legger den på grillen. Jasminris som tilbehør gir også denne tradisjonelle råvaren fra havet et asiatisk preg.

20 min
Enkel
Foto: Astrid Hals

Ingredienser

8 stk makrellfilet
2 ss olje

Marinade
1 fedd hvitløk
1 stk sitrongress
2 cm ingefær, frisk
1,5 dl soyasaus
1 dl vann
0,5 dl sukker

Tilbehør
ris
salat
tomat

Framgangsmåte

  1. Vask, rens og finhakk hvitløk, sitrongress og ingefær.
  2. Bland soyasaus, vann og sukker i en kasserolle.
  3. Tilsett hvitløk, sitrongress og ingefær, og la marinaden koke i 5 minutter.
  4. Avkjøl marinaden.
  5. La makrellfiletene ligge i marinaden i 10 minutter.
  6. Ta makrellfiletene ut av marinaden, tørk av og pensle dem flere ganger med olje.
  7. Legg makrellfiletene på grillen og grill dem et par minutter på hver side.

Server makrellfiletene nystekte med kokt ris og salat, og med resten av marinaden ved siden av.

Allergener: Fisk, Gluten (hvete), Soya