Teriyakimarinert makrell
Foto: Astrid Hals
Mariner makrellen i teriyakimarinade før du legger den på grillen. Jasminris som tilbehør gir også denne tradisjonelle råvaren fra havet et asiatisk preg.
20 min
Enkel
Foto: Astrid Hals
Ingredienser
Porsjoner
8 stk makrellfilet
2 ss olje
Marinade
1 fedd hvitløk
1 stk sitrongress
2 cm ingefær, frisk
1,5 dl soyasaus
1 dl vann
0,5 dl sukker
Tilbehør
ris
salat
tomat
Framgangsmåte
- Vask, rens og finhakk hvitløk, sitrongress og ingefær.
- Bland soyasaus, vann og sukker i en kasserolle.
- Tilsett hvitløk, sitrongress og ingefær, og la marinaden koke i 5 minutter.
- Avkjøl marinaden.
- La makrellfiletene ligge i marinaden i 10 minutter.
- Ta makrellfiletene ut av marinaden, tørk av og pensle dem flere ganger med olje.
- Legg makrellfiletene på grillen og grill dem et par minutter på hver side.
Server makrellfiletene nystekte med kokt ris og salat, og med resten av marinaden ved siden av.
Allergener: Fisk, Gluten (hvete), Soya