Skip to main content

Tatakilaks med nudler og wok

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Prøv denne oppskriften på tatakilaks med grove nudler og crunchy wokgrønnsaker. Den er laget av 9. klasse ved Sommerlyst skole og gikk helt til finalen i Kokkesprell 2021.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

600 g lakseloin
1-2 pk nudler, fullkorn

Wok-grønnsaker:
1 ½ paprika, gjerne flere farger
1 rødløk
6 asparges
3 vårløk

Spicy soyasaus:
1 vårløk
1 hvitløkfedd
1 rød chili
1 lime
1 ts ingefær, raspet
5 ss soyasaus
5 ss rapsolje
2 ss flytende honning

Fremgangsmåte:

  1. Start med å finhakke hvitløken, chilien og vårløken, og bland sammen med soyasausen, oljen, honningen og raspet ingefær. Press ut saften av limen, og rasp litt av skallet oppi sausen.
  2. Kok nudlene som det står på pakken.
  3. Sett en stekepanne på platen på høy varme og ha oppi litt olje. Legg hele fiskestykket i stekepannen og ha den på ene siden i 20-30 sek før du snur fisken og har den på andre siden i 20-30 sek. Ta fisken ut av platen og legg den på en fjøl/skjærebrett for å hvile. Laksen skal være rå inni.
  4. Kutt paprikaen i strimler, rødløken i tynne båter, del aspargesen på langs og vårløken i biter. Varm stekepannen og ha i olje. Wok grønnsakene raskt på høy temperatur. Woken skal være litt fresh - grønnsakene skal ha litt tyggemotstand, så ikke stek for lenge.
  5. Legg først nudlene på tallerkenen med woken oppå. Skjær tatakilaksen i tynne sashimiskiver (tynt på tvers) og legg dem oppå resten. Ta med en skje og drypp den spicy soyasausen over tatakilaksen.